Jeudi 9 février 2012 4 09 /02 /Fév /2012 02:51

P1020040.jpg

Soba noodle

Semi-dried tomato

Daikon white radish

Yuzu

Scallion

Jyako dried small fish --- fried with olive oil

Ex. virgin olive oil

 

Mentsuyu :

soy sauce

mirin

sake

katsuo bushi

konbu

 

おそばをオリーブオイルと、麺つゆで。

じゃこもオリーブオイルでかりかりに揚げます。

大根おろしと、セミドライのトマトをのせて。

ゆずはもっとがりがりと削って上からたっぷりかけてもおいしい。

お好きな方はこれに納豆を。トマトと、納豆が、あうんですよ。これまた。

 

それでは

Bon appetit ! 

 

P.S. petit dessert : home made apple and honey muffin with yogurt

 

P1020030.JPG

甘いもの嫌いの私は砂糖は入れずに、蜂蜜と果物の甘さだけ。甘い物好きのパートナーには見向きもされぬ。

でも全粒粉のぷちぷちとシナモンの香りがおいしいと思うんですが。

 

 

 

Par maori murota - Publié dans : home food
Ecrire un commentaire - Voir les 0 commentaires
Retour à l'accueil

Profil

  • Le blog de maorimurota
  • maorigohan@gmail.com

Catégories

About me

Freelance cook in Paris specialized in Japanese family cooking with lots of love :)

Catering, obento (lunch box), or even cooking at your place for your special occasion.

If you are interested, plase contact me to maorigohan@gmail.com

Vegetarian, vegan, macrobiotic food are also possible with pleasure!

 

Free-lance cuisinière spécialisée dans la cuisine japonaise quotidienne à Paris.

Traiteur, obento (plat à emporter) ou cuisinier à domicile.

Contactez-moi à maorigohan@gmail.com 
La cuisine végétarienne, bio, vegan et macrobiotique sont possible avec plaisir!

パリにてケータリング、お弁当等、食にまつわるイベント等をやっています。
目指せフランスで日本のお母さんの味。毎日食べられてほっとする、心温まる料理をすこしずつお届けできたらよいな、と日々おにぎりを握りながら考えています。野菜たっぷりで、食材はできる限りオーガニックを心がけています。興味がおありの方は是非是非 maorigohan@gmail.com まで!
ベジタリアン、ヴィーガン、マクロビのご希望も喜んで賜ります :) 
 
Créer un blog gratuit sur over-blog.com - Contact - C.G.U. - Rémunération en droits d'auteur - Signaler un abus - Articles les plus commentés