DSCN2100.JPG

 

If someone asks me to choose a dish that I could eat everyday, I would say Sômen (thin wheat flour noodle served cold with sauce). And I literally eat it everyday during the summer vacation in my home town.

This is a deluxe version of it (or so called "I feel lazy that I put everything that I want to eat over the Sômen" and trust me it works).

 

Grilles agé (fried thin tofu), organic tomato, avocado, cucumber, thin omelet, umeboshi (pickled plum), sesame, stir fried egg plant. Avec la sauce à la base de bonite, kombu, sauce de soja, mirin et saké.

素麺が、好きだー!夏になると毎日食べたい。つか毎日食べてる素麺。
家はごま油で炒めた茄子が必ず入っています。
こんなんしてぶっかけ風にしてもよく食べます。
キュウリ、トマト、アボカド、薄焼き卵、焼いたお揚げ、茄子、ごま、梅干し。麺つゆもちゃんとかつを節と昆布で。お揚げをわざわざ買いに行く手間も、美味しい素麺のためなら惜しまず。
納豆も、乗っけると美味しいです。

 

Bon appétit !

Retour à l'accueil